Allt om livebetting

Skiljer sig vanlig betting mot live betting något? Ja, absolut. För det första kan du genom live betting spela på odds i realtid. För det andra kan det vara roligare i längden, både genom att se på alla händelser och action, men även att det finns fler chanser till att spela på odds. Det är under matchens gång som förutsättningar och därmed odds kan ändras, vilket ger dig fler möjligheter att spela på. Förutom dessa två skäl, finns det ett bra gemenskap runtom världen för alla som gillar sport och händelser runtom det. Därför är live betting väldigt populärt idag; det enda som krävs är att registrera sig hos ett spelbolag eller bettingsida och sen kan man vara igång.

Live betting i neon

Det var under det glada 90-talet som live betting blev riktigt populärt. Samma år som många bra filmer kom från Hollywood; då rappen var fortfarande “sweet and cool” med Salt-N-Pepa och vem kan glömma Friends och det glada gänget med Rachel, Ross, Chandler, Monica och den allätande, “italian stallion” Joey? År 1994 var händelserikt år för många marknader, inte minst för live betting. Nu, genom internet, har alla möjlighet att pröva lyckan. Miljontals människor världen över har börjat streama matcher och spela på odds genom live betting. Kanske är det just eftersom man kan se allt i realtid (med någon sekunds fördröjning). Detta är det säkert som gör det hela mer verkligt och roligt. Men för någon som aldrig har testat innan kan det vara bra med lite tips innan det första spelet. Dessa ska vi titta på strax.

Bästa live betting?

Var kan man hitta de bästa live betting sidor och spelbolag? Bra fråga. Det finns ett antal saker som du behöver tänka på när du shoppar runt och innan du bestämmer dig för ett eller flera. Det viktigaste är hur bra streaming spelbolaget har. Detta eftersom det sista man vill är att det ska börja krångla och hacka sig under matchens gång. Odds och betalningstjänster – Näst bör du även titta på odds och vad som erbjuds utav spelbolaget. Visa företag ger högre odds, men det kan också vara bra med de lägre beroende på vad du är ute efter. Vidare ska det även tittas på betalningstjänster och hur enkelt det är att använda sig utav dessa. Finns det bra med val, så som din favorit metod exempelvis Trustly eller Paypal? Även i fall det finns extra avgifter för olika betalningstjänster? Fast många metoder är helt gratis, kan det ibland hända att spelbolaget tar ut en lite avgift för att använda dig av tjänsten. I fall fallet är så, kommer du att kunna läsa om det på deras sajt. Funktioner och kundtjänst – Tänk också på att kolla hur det funkar med kundtjänsten och i fall de talar svenska ( om det är viktigt för dig). Användarvänlighet och olika funktioner ska dessutom tas i åtanke innan du bestämmer dig.

Odds variationer och hur de funkar

Odds är det som ges på det man tror ska hända. Det handlar om sannolikhet att något ska inträffa. Utfallet är viktigt eftersom det är det som avgör i fall man vinner eller förlorar med den insatsen man gjorde. Odds finns det flera former utav, men de europeiska odds (också kallas för decimal odds) förekommer mycket i Norden, Sverige och resten av Europa. De andra odds heter engelska odds (som räknas med bråkdel), och de amerikanska odds där ett plus och minus innan siffran är viktigt. De sistnämnda är också mest förekommande för amerikanska sporter och hos amerikanska spelbolag. Decimal odds exempel – För att man ska kunna spela på odds kan det vara bra vad olika siffror betyder. Vi tar ett exempel för att lättare kunna förklara. Låt oss säga att du vill spela på odds som är 1.8, och du vill satsa 1000 kr utav egna pengar. I fall du vinner komemr du att få 1.8 gånger 1000 kr (1.8 x 1000 kr = vinst). Din totala vinst kommer med andra ord att bli 1800 sek.

Live betting tips

Det finns många bra tips som den som är ny kan använda sig utav vid live betting. För att du ska kunna få en riktigt fin spelupplevelse krävs det att du läser på lite innan själva matchen, som ett exempel. Kolla runtom nätet för sidor som tillägnas statisk och se om du kan göra en helhets bedömning om vem du tror kommer att vinna. Vidare, titta på nedanstående tips på hur du kan spela på odds genom live betting. Spela inte på dina favoriter – Att inte spela på sina favoriter är en oskriven regel som kommer väl till hands. Det är bättre att tänka realistiskt och förlita sig på statisk och experternas kunskap, så ta god tid på dig att lära känna de lag som exempelvis spelar. Spela endast för små summor – Bättre att ha ett roligt nöje ibland, än att gå in i stora skulder eller ännu värre. Det enklaste att spela på ett ansvarsfullt sätt är att ha egna gränser och alltid vara medveten om insättningar man gör.

Ännu fler tips för bra live betting

Är cash out viktig för dig? – Cash out är en funktion som ges utav många spelbolag, men inte alla. Det handlar om att du kan ta ut din vinst innan själva matchen har slutat spelas. Cash out kan också vara ett bra sätt att “avsluta” inom rimlig tid och oavsett resultatet. Visa spelbolag ger även cash out som endast är på en delvis summa, så kolla upp sådant innan. Live betting i mobilen – Gillar du att spela i mobilen eller i surfplattan? Du kommer säkert att bli förvånad över hur bra appar för live betting som finns där ute. Tänk dock på att alla spelbolag har inte den här möjligheten. Om de inte har det, förhoppningsvis har de en bra mobilversion som du kan använda direkt i mobilen utan nedladdning. Kom bara ihåg på att se i fall mobilversionen är lika bra som på datorn eftersom live betting handlar om live action. Shop around med ett glatt hjärta – Eller som man kan säga, var inte rädd att jämföra eller registrera dig hos flera spelbolag på samma gång. Det finns ingen exklusiv-regel och du kan verkligen ha bra fördelar i fall du är registrerad hos flera samtidigt. Både kampanjer och storleken på odds kan variera från ett spelbolag till ett annat.

Slutord

Sedan 90-talet har live betting varit populär på nätet, men de sista åren har det verkligen tagit fart. Med alla ny gadgets och mobiler finns det idag oerhört mycket i form av live betting att välja mellan. Spelbolag och bettingsidor vill att just du ska registrerar dig hos de, så säkerligen investerar de mycket pengar på att ge dig en helhets upplevelse. Det viktiga när man ska börja med live betting är att förstå sig på odds, spela på ett sunt sätt och framför allt jämföra olika spelbolag och sajter. Genom att registrera dig hos flera kan du enklare jämföra och på det viset satsa på de odds som du anser är bra.